thesinge.com
De Contactgegevens

tn_congers.jpglogowebsite.jpg

Dorpshuis Trefpunt is de plek in Thesinge voor dorpsactiviteiten, vergaderingen, voorstellingen en feesten.

Post- en bezoekadres Kerkstraat 5 - 9797 PD Thesinge -
Algemeen mailadres: mail@dorpshuisthesinge.com

Reserveren en informatie over zaalruimte
Roelie Karsijns - reserveren@dorpshuisthesinge.com - (06) 2192 0338 (bellen en whatsapp)
Meer informatie : zaal huren

Prijslijst
Prijzen dorpshuis 2023.pdf

Vrijwilligers aanmelding en coördinatie
Anja Ensing en Koos van de Belt - vrijwilligers@dorpshuisthesinge.com

Thumbnail image for MMB2022-AVDM-DSC_0016.jpg
Een kleine selectie van ons enthousiaste en gastvrije vrijwilligersteam

Kaartjes reserveren voor een voorstelling
Kaartjes: kaartjes@dorpshuisthesinge.com

Factuuradres
Kerkstraat 5 - 9797 PD Thesinge - financien@dorpshuisthesinge.com

Verdere gegevens
IBAN: NL93 RABO 0367 4591 16 t.n.v. Stichting Dorpshuis Thesinge
Kamer van Koophandel inschrijvingsnummer 02098960

Oud papier

Sinds 2022 gaat de opbrengst van het oud papier naar het dorpshuis. Vele vrijwilligers leveren hieraan hun bijdrage. Kees van Zanten is contactpersoon voor de vrijwilligers.

De volgende ophaalmomenten zijn:

 • Zaterdag 15 juli 2023
 • In augustus is er geen oud papier ronde
 • Zaterdag 9 september 2023
 • Zaterdag 7 oktober 2023
 • Zaterdag 4 november 2023
 • Zaterdag 9 december 2023

De opgehaalde tonnen en euro's worden na elke ophaalronde bijgewerkt in onderstaand overzicht:

Klussendag Dorphuis

Scherm­afbeelding 2023-02-10 om 10.40.18.png

Ook dit jaar hebben we in het voorjaar weer een klussendag in het dorpshuis. Op de dag dat heel Nederland de handen uit de vrijwillige mouwen steekt tijdens NL-Doet zijn wij ook weer van de partij.

De klussenlijst 2023:

 • spanbanden gordijnen podium
 • bankje buiten wiebelt
 • balk boven toneel om achtergronddoek op te hangen
 • vastzetten gordijnrail
 • dak lekkage onderzoeken
 • veranda slopen
 • dakgoot nieuwe veranda leegmaken
 • pleintje naast de zaal, preventief spuiten, onkruid verwijderen
 • schoonmaken diepvries en koelkast
 • schoonmaken koffiekannen
 • schoonmaken roosters voor voorraadhok
 • schoonmaken ramen zaal
 • schoonmaken hoge raam in de hal
 • schoonmaken buitenlampen
 • vastzetten kraan keuken
 • hulp bij het voorbereiden van de lunch

Aanmelden kan via: mail@dorpshuisthesinge.com. Laat even weten welke klus je kunt/wilt doen en of je op de dag zelf komt (i.v.m. de catering). Een klus adopteren en het in overleg op een eerder of later moment uitvoeren kan namelijk ook.

We proberen de werkzaamheden aan het begin van de middag af te ronden, de laatste klus van de dag is het klaarzetten van de zaal voor de toneeluitvoering van WWK van die avond.

Beheer en Bestuur

Bestuur

Het stichtingsbestuur is verantwoordelijk voor een verantwoord beheer zoals onderhoud, verhuur- en prijsbeleid, facturering etc. en speelt een coördinerende rol. Eén van de bestuursleden neemt het agendabeheer op zich.

Voorzitter
: Peter Heidema

Penningmeester
: Annelies Hofstede

Bestuurslid Verhuur/reserveringen
: Roelie Karsijns

Bestuurslid Gebouw/onderhoud
: Menco van der Berg

Bestuurslid (per juni 2023)
Marius Breukink

Technische Commissie
De Technische Commissie (TC) zet een technisch archief op en maakt een MIOP (Meerjaren Investerings- en Onderhoudsplan). Tevens organiseert de TC incidentele onderhoudsklussen.

Obligatieavond 2022

Eind 2021 zagen we kans, na een lange periode van sluiting en maatregelen, een gezellige avond te plannen voor de uitloting van de in 2007 uitgegeven obligaties. Het was toen alweer enige tijd geleden dat er een uitloting plaats vond. In 2014, 2016 en 2018 is er telkens 20% van de obligaties uitgeloot. Helaas bleek het toch niet haalbaar dit in de vorm van een gezellige avond te doen in november 2021. De nieuwe avond is gepland op: vrijdag 9 september 2022 - 20:00 uur - in het Dorpshuis

Dorpsborrel voor Oekraïne

Op vrijdagmiddag 4 maart was er weer het maandelijkse borreluurtje. De opbrengst van vanavond kwam volledig ten goede aan de landelijke actie voor Oekraïne. Er was veel animo met ongeveer 60 aanwezigen.
De donaties in de digitale collectebus, de bus in het Dorpshuis, de omzet van de avond en de extra pin bedragen brachten het saldo op € 965,-. Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt!

De digitale collectebus blijft nog even openstaan, voor het actuele bedrag zie: Digitale Collectebus Dorpshuis Trefpunt Thesinge.


borrel.png

corona-update dorpshuizen

Vanaf 25 februari 2022 nemen we afscheid van de QR code, 1,5 meter afstand en mondkapjes. Vanzelfsprekend kan een ieder die dat wil een mondkapje dragen in het dorpshuis en respecteren we de wensen van mensen die liever nog wat afstand houden. Handen wassen, thuisblijven bij klachten en voldoende frisse lucht zijn gewoonten die we graag blijven vasthouden.

Meer informatie is te lezen op:

Obligatieavond

Het is al weer enige tijd geleden dat de obligatiehouders uitgenodigd zijn voor een uitloting van de in 2007 uitgegeven obligaties. In 2014, 2016 en 2018 is telkens 20% van de obligaties uitgeloot.

De geplande uitloting op vrijdagavond 19 november, kan helaas, in verband met de aangescherpte coronamaatregelen geen doorgang vinden. We hopen dit te kunnen verplaatsen naar het voorjaar van 2022.

't ken weer en QR

Zoals u misschien heeft vernomen openen ook de dorpshuizen langzamerhand weer hun deuren. Onder de noemer ' 't ken weer' is door Provincie Groningen een financieel steuntje in de rug gegeven en sinds 25 september heeft het kabinet nieuwe versoepelingen doorgevoerd.

Ook voor de horecafunctie van dorps- en buurthuizen geldt dat er per 25 september 2021 gecontroleerd moet worden op het coronatoegangsbewijs, in de volksmond "QR code".

checkapp.jpg

Je kan een coronatoegangsbewijs maken met CoronaCheck als je bent gevaccineerd, uit een test blijkt dat je geen corona had of uit een test blijkt dat je corona hebt gehad en bent hersteld. Dit bewijs kun je maken op een smartphone of aanvragen op papier.

Het coronatoegangsbewijs is niet verplicht bij reguliere buurt- en dorpshuisfuncties. Hieronder wordt verstaan: ontmoeting, inloop, vergadering, kleinschalige activiteiten waarbij een kopje koffie of een drankje wordt genuttigd.
Als er gebruik wordt gemaakt van horeca, er sprake is van een evenement of een culturele voorstelling in het buurt- of dorpshuis, dan is het coronatoegangsbewijs wel verplicht. Dit betekent dat bij bijvoorbeeld het maandelijkse borreluurtje de Check wel verplicht is. Kinderen tot 13 jaar zijn uitgezonderd en kunnen ook zonder check naar binnen.

Wat zijn de basisregels waarbij de "1,5 meter" niet meer verplicht is maar denk bijvoorbeeld wel aan:

 • Was uw handen regelmatig
 • Bij klachten thuisblijven
 • Goed ventileren

Wij worden door de vereniging Groninger Dorpen goed op de hoogte gehouden van alle regelgeving. Meer hierover kunt u lezen op: Coronamaatregelen vanaf 25 september 2021

Dorpshuis weer open*

Vanaf 5 juni is het Dorpshuis beperk weer open. In de praktijk betekent dit dat vergaderingen en andere bijeenkomsten weer mogelijk zijn met in achtneming van de basisregels. Dorpshuizen blijven dicht voor feesten.

Vooraf reserveren is verplicht, degene die reserveert legt vast wie er aanwezig waren.

Meer informatie over de maatregelen voor buurt- en dorpshuizen: website Gemeente Groningen en de vereniging Groninger Dorpen.

afbeelding-wassen-afstand-testen.png

Dorpshuis gesloten

Vanaf dinsdag 15 december 2020 tot ten minste dinsdag 19 januari 2021 is Nederland in lockdown. Het Dorpshuis is gedurende die periode gesloten. Begrafenissen kunnen binnen de daarvoor geldende mogelijkheden wel plaats vinden. Kids2B kan het dorpshuis blijven gebruiken voor opvang van kinderen van ouders met vitale beroepen.

Meer informatie over de maatregelen voor buurt- en dorpshuizen: website Gemeente Groningen. Algemene informatie voor onze regio: veiligheidsregio Groningen

  Dorpshuis weer open*

  Van 4 t/m 18 november was het dorpshuis voor twee weken gesloten als onderdeel van de maatregelen die het kabinet had getroffen om de besmettingen met COVID-19 terug te dringen.

  Met ingang van 19 november is het dorpshuis weer beperkt open*, mits we ons aan de volgende voorwaarden houden:

  • Voorafgaand aan de bijeenkomst bij alle aanwezigen checken of zij verkoudheidsklachten hebben. Bij verkoudheidsklachten moet men thuis blijven
  • Mensen moeten zich van tevoren aanmelden óf altijd in dezelfde vaste groep komen
  • Men moet in de beschikbare ruimte 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden
  • Horeca activiteiten zijn niet toegestaan

  Meer informatie over de maatregelen voor buurt- en dorpshuizen: website Gemeente Groningen

  Trefpunt.png

  Trefpunt en de tweede golf

  Volgens de richtlijnen van de overheid kunnen buurt- en dorpshuizen open, mits:

  • Je de basisregels die opgesteld zijn door de landelijke overheid opvolgt.
  • Je niet komt als je klachten hebt en houd 1,5 meter afstand en was vaak je handen.
  • Maximum aantal bezoekers in een vaste groep of na vooraf aanmelden. De persoon die reserveert legt de contactgegevens vast zodat er snel gehandeld kan worden bij een bron- en contactonderzoek na een besmetting.

  In de praktijk betekent dit voor ons dorpshuis dat vaste groepen in eigen beheer weer terecht kunnen. Dit geldt ook voor uitvaarten.

  Trefpunt in de coronacrisis

  'Dorpshuizen zijn vanwege de coronacrisis gesloten, terwijl dit topmaanden zouden moeten zijn met veel evenementen. Sommige dorpshuizen kunnen het hoofd amper boven water houden', aldus RTV Noord op 8 april. Als voorbeeld van dorpshuizen die het moeilijk hebben noemt de verslaggever Trefpunt Thesinge.

  Help het Trefpunt van 50 kratten bier af!

  Met het oog op verschillende feestelijkheden en evenementen heeft het dorpshuis begin maart zo'n 100 kratten Heineken ingeslagen. En toen gooide het coronavirus de deur dicht...
  Gelukkig wilde de leverancier er 50 terugnemen. Maar in de berging van het Trefpunt staan nu nog ruim 50 kratten pils die we te koop aanbieden.
  Wil je een of meer kratten afnemen dan zijn we daar erg mee geholpen.
  We bieden ze aan voor 11,10 per krat plus 3,90 statiegeld (dus totaal 15,00).
  Afhalen bij het Trefpunt kan op vrijdag 3 en 10 april en zaterdag 4 en 11 april tussen 16.00 en 17.30 uur, zo lang de voorraad strekt. Betalen bij voorkeur met pin of gepast contant.
  Om te zorgen dat het niet te druk wordt kun je het ook laten bezorgen. We brengen het dan aan huis (in Thesinge). Maak dan 15,00 (per krat) over op NL93 RABO 0367 4591 16 t.n.v. Stichting Dorpshuis Thesinge. In omschrijving postcode + huisnummer vermelden.
  Het bier moet voor half augustus gedronken worden.

  heineken.jpeg

  Agenda
  december 2023
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
          1 2 3
  4 5 6
  7
  8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 31
  januari 2024
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31        
  Binnenkort in Thesinge
  9 december 2023
  Kerstboom op Smidshouk

  Op zaterdag 9 december ontsteken we traditiegetrouw om 16:30 uur het licht in de kerstboom. Smidshouk is dan sfeervol aangekleed met een 'speciale' kerstboom, vuurkorven, muziek, een hapje en een warme drank voor alle volwassen en kinderen. De kerstboom van dit jaar is in Thesinge opgegroeid, en nu nog te bewonderen op 'De Dijk'. Graag zien we jullie allemaal op de 9e!
  Peter, Esther, Bert

  Foto van de maand
  KvdB_nov2023.png

  privacy

  contact

  facebook

  nieuws

  agenda